5 ноября 2023 г. 15:22

Гастроэнтеролог қой еті тауыққа қарағанда пайдалы екенін айтты

Фото:

Гастроэнтеролог Елена Манило doctorpiter порталына берген сұхбатында қой етінің пайдасы туралы айтып, оның диеталық тауық етіне қарағанда қандай артықшылығы бар екенін жеткізді, деп хабарлайды Tengri Life

Алматы, NEGE. Сарапшының айтуынша, қой етіндегі майдың мөлшері еттің түріне және қойдың жасына байланысты өзгереді. Майлы ет кесектерінде 16,5 пайызға дейін май бар, ал майсыз ет бөліктерінде шамамен 9,5 пайыз бар.

"Сиыр етінде шамамен осындай мөлшерде май бар. Салыстыру үшін шошқа етінде майдың пайызы 40-50-ге дейін, ал тауықта 18 пайызға дейін жетеді. Қойдың етінде калория көп деп айту қиын. Орташа алғанда, 100 грамм еттің құрамында 170-209 килокалория бар. Бұл тұтас тауық етінен аз. Осылайша, қойдың етін диеталық ет түрлеріне жатқызуға болады", - дейді Манило.

Тегтер: